Werkwijze

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met u staat uw hulpvraag centraal en bespreken we wat van belang is voor de juiste behandeling.

Na het intakegesprek maak ik een stappenplan gericht op de hulpvraag. Vanzelfsprekend bespreek ik dit met u. Zo weet u zeker dat u de zorg krijgt die bij uw kind past.

ELK KIND IS UNIEK, DUS IS ELKE BEHANDELING UNIEK.

 

Kind-ouder coaching

Ouders komen bij mij met een hulpvraag over hun kind. Deze vraag kan van zeer uiteenlopende aard zijn.

Als het kind steeds opnieuw vastloop en/of ouder en kind steeds vastlopen, ga je steeds meer het overzicht verliezen. Je probeert van alles, ten goede, maar je krijgt de situatie niet goed onder controle.

Een consult kan dan buitengewoon verhelderend zijn.

Het geeft je inzichten, waarmee zowel ouder als kind weer verder kunnen en zo hun pad weer kunnen vervolgen. Een ieder vanuit eigen kracht.

Mijn gave om verder te kijken en voelen in de energie, geven mij snel een beeld wat er nu echt gaande is.

Alles wat verborgen ligt in het onderbewustzijn, probeer ik duidelijk voor je te maken. Ik maak het bewust voor je. Ik laat zien wat er nu echt speelt.

Ik geef het kind en de ouder inzichten en praktische handvatten mee, waar beiden thuis direct mee aan de slag kunnen.

Met mijn eigen unieke werkwijze help ik het kind zichzelf te begrijpen, en vooral bij zichzelf te blijven in elke situatie. Dit geeft het kind rust en kracht om zo verder stappen te zetten.

Het komt weer in balans en krijgt zo zijn zelfvertrouwen, veiligheid en gevoel van eigenwaarde weer terug.

Een kind voelt zich gehoord en begrepen. Het mag er zijn.

ELK KIND IS UNIEK, DUS ELKE BEHANDELING IS UNIEK.

Ouder-coaching (Hoe ga ik om met mijn kind?)

Kinderen opvoeden is een serieuze taak die veel van ouders vergt. Misschien herkent u dat wel. U weet even niet meer wat de juiste aanpak voor uw kind is en u komt steeds dieper in de negatieve spiraal terecht. Met alle gevolgen van dien.

Door hier samen met u op afstand naar te kijken, kan ik tips en andere inzichten aanreiken waardoor u de situatie weer zelf onder controle kan houden.

Coaching gezin, kind en/of ouder(s)

Net zoals iedere ouder wilt u uw kind onbezorgd en gelukkig zien! Maar soms loopt het echter anders dan ouders wensen. Kinderen van deze tijd ‘moeten’ namelijk heel veel; meer dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden. Ze krijgen veel impulsen en indrukken in korte tijd te verwerken. En daar is niet ieder kind even goed in. Hierdoor kan een kind zich onbegrepen en eenzaam voelen. En dit kan weer leiden tot lichamelijke klachten en/of ongewenst gedrag.

Misschien vraagt u zich ook wel eens af: ‘Wat is er met mijn kind aan de hand?’ Of: ‘Wat doe ik in mijn opvoeding fout?’ Als u het even niet meer weet of onzeker bent over de opvoeding, dan ga ik samen met u en uw kind op zoek naar antwoorden en oplossingen. Bewustwording en loslaten zijn hierin de sleutelwoorden; zowel bij ouder(s) en kind.

Contact school

In sommige gevallen is het belangrijk dat de leerkracht[en] op de hoogte is/zijn van de begeleiding van uw kind. Als u dit als ouder/verzorger lastig vindt om te bespreken, ga ik graag een gesprek met de leerkracht(en) aan.

Voetmassage

Voetmassage is een uitstekend hulpmiddel om te ontspannen, balans te vinden en het loslaten van emoties. Door voor het slapen de voeten van uw kind te masseren, kunnen zij makkelijker emoties verwerken en loslaten. Vooral onrustige en gevoelige kinderen hebben er baat bij. Sommigen hebben moeite de indrukken van de dag los te laten en hebben onrust in hun hoofd en spanning in hun lijf. Door de voetmassage raakt het kind die ballast kwijt en kan het heerlijk ontspannen de nacht in gaan.

In mijn praktijk geef ik de voetmassage aan de ouder, zodat u voelt en ervaart wat het met u doet. Na deze ervaring kunt u het op uw manier bij uw kind toepassen.

Een kleine moeite, maar een groot plezier!