Ervaringen

Waarom Leer je Wijs?

Moeder Natascha:

Mijn zoon is niet sterk op sociaal emotioneel gebied, doordat hij niet weet hoe hij op bepaalde situaties moet reageren, uit zich dit in “boze” buien puur uit onmacht. Deze onmacht wordt op school vaak niet begrepen door zowel de kinderen als de meeste leerkrachten. Dan zie ik boven mijn zoons hoofd denkbeeldige vraagtekens en de zin “wat moet ik dan”.

Doordat hij zich vaak niet begrepen voelt, voelt hij zich onzeker, heeft hij weinig zelfvertrouwen, en wordt makkelijk gepest, als ouder zijnde sta je machteloos aan de zijlijn toe te kijken hoe je kind vaak verdrietig is, en dat doet pijn! Met alleen te zeggen wat ie beter zou kunnen doen in bepaalde situaties en hoe hij beter zou kunnen handelen, kwam het erop neer dat hij dat op die momenten niet kon toepassen. Totdat Bernadette in beeld kwam. Hij krijgt oefeningen en ze praat met hem over, vooral dat hij goed is wie hij is en hoe hij is, je zag hem met stappen vooruit gaan, wat heerlijk om te zien !!! Dat hij een tekening maakt bij Bernadette, met een blij gezicht en erbij schrijft dat hij gelukkig is met zijn leven, dat raakt je als moeder maar dan eens in positieve zin.

Bernadette praat rustig neemt alle tijd en stelt de kinderen op hun gemak, ook ik heb handvatten gekregen die ik nu toe pas en hou me eraan, en ik zie dat hij dit nodig heeft en dat het hem helpt. waarom zag ik dit niet eerder denk ik dan, maar dat maakt eigenlijk niet uit, hoe ik het nu doe gaat het goed. Bernadette en ik helpen hem, we zijn op de goede weg, maar uiteindelijk zal hij het zelf moeten doen...............en dat kost tijd.

Moeder:

Als je bedenkt hoeveel prikkels je op een dag te verwerken hebt en je bent daar héél gevoelig voor, kan het soms zo druk zijn in je hoofd dat je niet meer weet wat je er mee aan moet.

Juist op het moment dat mijn dochter steeds meer last kreeg van onzekerheid en (boze) buien kwam Bernadette op mijn pad. Zij heeft ons op een heel begrip- en liefdevolle wijze geholpen. Door middel van (ontspannings)oefeningen is er weer rust gekomen in het hoofd van mijn dochter en staat ze weer in haar eigen energie. We hebben ook voldoende handvatten gekregen waarmee we zelf aan de slag zijn gegaan.

Bernadette, bedankt voor je goede inzichten en het voorhouden van een spiegel. Wij zijn heel blij met jou!

 

Moeder van Sven:

Sven is een serieus en gevoelig jongetje van 7 jaar. Hij wil veel nieuwe dingen leren en zit altijd met zijn neus in de boeken. Het leren gaat hem dan ook goed af. Hij denkt heel veel na over van alles. Hij is veel aan het praten, nadenken en lezen.

Sven zat al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. Hij was angstig, bang en werd soms gepest op school. We hadden hem om die reden al op judo gedaan. Maar dat was niet voldoende. 's Avonds lag hij nog uren te piekeren in bed. Het gebeurde ook wel eens dat hij midden in de nacht in bed lag te lezen. Hij had ook veel moeite met het wennen in de nieuwe groep na de zomervakantie. Hij vond het eng om door de drukke gang te lopen naar zijn lokaal.

Sven is nu 5 keer bij Bernadette geweest. Sven heeft oefeningen gekregen van Bernadette waardoor hij zich goed kan ontspannen. Hij slaapt nu goed. En wat belangrijker is dat hij echt weer straalt van binnenuit. Hij ziet er nu zelfverzekerd uit en staat stevig op zijn benen. Het gevolg is dat hij nu niet meer wordt gepest. Hij mag over een half jaartje nog een keer terug komen. Hij is wel iets drukker geworden in het algemeen. Van ouders van vriendjes krijg ik door dat hij veel meer spontaan vertelt. Ook de juf vertelde dat hij ineens aan het moppen tappen is. Het liefst onder de rekenles. Maar dat komt natuurlijk niet altijd uit. Wij vinden dat heel grappig om te horen. Omdat het altijd een stille verlegen jongen in de groep was. Hij was echt zo'n jongetje wat heel lang de kat uit de boom keek.

Er is op het moment veel onrust in de klas. Veel ouders hebben contact met de juf over het (pest)gedrag van andere leerlingen in de groep. Maar het bijzondere is dat we van Sven zelf niets meer horen. Het lijkt als het ware langs hem heen te gaan. Hij lijkt er veel minder gevoelig voor. Hij speelt zelfs al wel eens met zijn ex-pester! Hij heeft in een korte tijd ineens zijn A-diploma gehaald en de blauwe slib bij Judo. Het lijkt op alle gebieden door te werken.

Hij doet elke avond de oefeningen trouw. Ik help hem daarbij. Maar als het een keer niet uitkomt, pakt Sven zelf de oefeningen erbij en gaat er zelfstandig mee aan de slag. Hij is zelf zeer gemotiveerd om dit te doen. Hij ervaart zelf ook dat het helpt om deze oefeningen te doen.

Sven ( 7 jaar):

Ik ging naar Bernadette omdat ik vaak een beetje bang was. Ik werd vaak geplaagd op school. Ik kon soms niet lekker slapen. Ik heb geleerd om rustig te zijn bij Bernadette. Ik doe elke dag de oefeningen waar ik rustig van word. Ik voel me nu goed van binnen en heel sterk. Ik wordt niet meer geplaagd. Ik kan nu lekker slapen.

Januari 2012

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Bernadette is een vrouw die de kinderen volledig vanuit haar gevoel kan benaderen en begeleiden. Zij geeft de kinderen simpele oefeningen mee om vanuit het hun gevoel alle dingen in het dagelijks leven op te kunnen pakken. Kinderen voelen dit feilloos aan en ze kunnen er ook iets mee. Onze dochter gaat met sprongen vooruit, ze weet op de juiste momenten haar rust te vinden. Zo moeizaam als het thuis en op school ging, zoveel gemakkelijker gaat het nu. Bernadette heeft er aan bijgedragen de rust bij onze dochter in zichzelf terug te vinden. Hierdoor wordt het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind sterker.

Wij hebben de begeleiding als zeer prettig ervaren. Het voelde vertrouwd en oprecht.
Onze dochter komt met regelmaat nog bij 'Leer je Wijs' Zij geeft zelf aan wanneer zij er weer aan toe is. Onze dochter is 9 jaar jong."

Walter en Syona van Leeuwen
Schipluiden, 17 juni 2010.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vorig jaar november 2010 werd ik ziek, ik had hele erge buikpijn.
Het werd zelfs zo erg dat ik niet meer rechtop kon staan en steeds slechter ging lopen door de pijn en uiteindelijk in een rolstoel kwam te zitten als we even weg wilde.
Ik kon zelfs niet meer naar school, en doe nu het jaar over op school.
Er werd eerst gedacht dat mijn darmen het niet goed deden en na veel onderzoeken en behandelingen waren we nog niets verder.
De pijn bleef en de dokters van het ziekenhuis wisten het ook niet meer.
Door verschillende mensen in onze omgeving werd gezegt dat Remy Mosch misschien kon helpen.
En gelukkig konden we daar meteen terecht en via Remy gingen we naar Bernadette.
Dat is en was geweldig!!!
Met heel veel zorg , liefde en vertrouwen heeft Bernadette mij geholpen.
Ze wist precies hoe ze me moest helpen en voelde mij heel goed aan.
Met kleine stapjes en later grote stappen ben ik weer beter en sterker dan voordat ik ziek werd.
Bernadette is voor mij heel belangrijk en dierbaar geworden.
Ik kan je alleen maar zeggen dank je wel met heel mijn hart !

Wouter v. D.
December 2012

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Justin is nu 5 jaar, maar heeft al veel meegemaakt in zijn jonge leventje.

Lange tijd hebben we moeten vechten om een verwijzing naar de kinderarts te krijgen, omdat we het gevoel hadden en opmerkte aan zijn gedrag dat er iets aan de hand was.

Uiteindelijk na een lang gesprek en bloedafname zijn ze erachter gekomen dat Justin een stof allergie en jeugdreuma heeft.

Daarbij is Justin een hoogsensitief kind dat iedere prikkel oppakt, waardoor het soms erg druk in zijn hoofd kan zijn.

Soms zaten we echt met ons handen in het haar, wat kunnen we doen om hem te helpen, tot we bij Bernadette terecht kwamen.

Zij was ten eerste voor ons een luisterend oor en verplaats zich heel goed in wat wij als ouders en Justin voelen in bepaalde situaties.

Justin had totaal geen vertrouwen in zichzelf en in zijn lichaam. Als er iets van hem word verwacht, gebeurde het wel, maar dat kost hem zoveel energie in zuchten en steunen dat hij eigenlijk al moe was voor hij ergens aan begon.

Bernadette heeft hem het vertrouwen in zichzelf terug laten vinden. Door simpele opdrachtjes en spelletjes met hem te doen. Maar vooral toegeven aan ontspanning/rust.

De kaartjes die hij van Bernadette krijgt is een beloning en ondersteuning waar hij zo hard aan werkt. Ook de uitspraak “oppie, toppie, schouderkloppie”, word bij ons regelmatig gebruikt.

Hij heeft een tekening gemaakt hoe” zijn hoofd eruit” ziet als het rustig is in zijn hoofd en als het druk is in zijn hoofd. Deze tekening hangt bij ons aan de deur . Mocht hij een keer heel dwars zijn en ik niet weet wat er aan de hand is, wijst hij zelf aan hoe zijn hoofd aanvoelt.

Hij heeft een dagplanner, zodat hij weet wat voor dag het is en wat we gaan doen. Net als op school. Dat geeft hem een basis om de dag door te komen.

De laatste tijd merken we dat hij de dagplanner minder nodig heeft. Behalve als er een drukke dag voor de boeg staat geeft het hem houvast.

Nu gaat het op school veel beter met Justin. Wij als ouders gaan nu anders met hem om, omdat we dankzij Bernadette nu weten dat wij de rustpunten nog meer moeten creëren. Niet alleen vanwege zijn prikkel gevoeligheid, maar ook met zijn reuma. Zijn hoofd wilt vaak meer dan zijn lichaam kan. Justin blijft anders maar doorgaan en gaat dan door zijn pijngrens heen. Waardoor hij er niet echt gezelliger op word (wat heel begrijpelijk is ).

Bedankt Bernadette, we zijn heel blij met jouw hulp en Justin vind het heel fijn om bij je te komen.

We hebben nog een lange weg te gaan, maar zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Ouders van Justin
Januari 2013